Incidenten

Meerdere blokkades zorgen voor bekeuringen en aanhouding

- advertentie -

Bad Nieuweschans/ Winschoten – Rond 15.00 uur werd door meerdere automobilisten de grensovergang op de A7 bij Duitsland geblokkeerd. De actie duurde tot ongeveer 16.00 uur. Volgens een tipgever zorgde de actie voor veel verkeershinder en onveilige situaties, weggebruikers gingen onder andere spookrijden om uit de file te komen.

- advertentie -

Volgens beelden, onder andere op Facebook, gaat het om sympathisanten van de boerenprotesten. Trekkers zijn er niet gezien bij de grensovergang, wel boerenkielen en omgekeerde Nederlandse vlaggen. De politie heeft bij deze actie handhavend opgetreden, meerdere automobilisten werden bekeurd.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Actie verplaatst naar Winschoten
Na deze blokkade verplaatsten  de actievoerders zich naar Winschoten. Op de rotonde voor het politiebureau werd het verkeer opnieuw platgelegd. “Bij deze actie hebben wij één persoon aangehouden.” dat meldt de woordvoerder van de politie. “Deze persoon was mogelijk ook betrokken bij de actie op de A7, ook hebben we een voertuig in beslag genomen”.

“Wij hebben ook een tien-tal bekeuringen uitgeschreven, daarnaast hebben we meerdere kentekens genoteerd.” laat de woordvoerder weten van de politie.

De actievoerders zijn voor de hoofdingang van het politiebureau gaan staan. De politie is met meerdere eenheden aanwezig.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button