Incidenten

Beginnende bestuurder raakt rijbewijs en motor kwijt

- advertentie -

Nieuwolda – Een 23-jarige man uit de gemeente Eemsdelta kon afgelopen zaterdag zijn rijbewijs en motor inleveren bij de politie. De man werd door de agenten van Team Verkeer Noord-Nederland gepakt na een forse snelheidsovertreding op de Langeweg in Nieuwolda.

- advertentie -

De agenten reden daar toen zij de motor in de verte al aan hoorden komen. “Hierop zetten wij ons dienstvoertuig aan de kant van de weg en lieten ons passeren door de motorrijder, al gauw trok de motorrijder het gas flink open en werd er een snelheid gemeten van 157 km/u daar waar 60 km/u is toegestaan.” laat de politie weten. “Na correctie een overschrijding van 92 km/u.”

Meer gebreken
Nadat de agenten de motorrijder aan de kant hadden gezet constateerden ze nog meer gebreken aan de motor. Zo bleken de decibelkillers verwijderd uit het uitlaatsysteem en had de motor twee gladde banden. Ook bleek de motorrijder niet het juiste rijbewijs te hebben voor de motor.

Het rijbewijs werd door de agenten ingevorderd. De bestuurder wordt gezien zijn verleden qua verkeersovertredingen met dezelfde motorfiets, aangemeld voor de cursus EMG. Ook werd besloten de motorfiets in beslag te nemen.

De verkeersofficier zal zich buigen over de zaak, hoe hoog het boetebedrag gaat worden, hoelang de inhoudingstermijn zal zijn en wat er gaat gebeuren met de motorfiets.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button