Algemeen

Elke seconde telt: Bob Autowas beschikt over een AED

- advertentie -

Winschoten – Bob Autowas, voorheen Max, in Winschoten beschikt sinds vandaag over een AED. Het draagbare apparaat wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand.

- advertentie -

Volgens de Hartstichting krijgen zo’n 17.000 mensen per jaar in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren en een AED wordt ingezet.

Alle vestigingen
Redenen genoeg voor de nieuwe Bob Autowas om een AED te hangen in de zo’n 20 vestigingen in Nederland. “De AED is niet alleen voor de wasstraat zelf”, benadrukt vesting manager Pascal de Vries. “De AED is tijdens openingstijden ook beschikbaar voor de omgeving. We hebben de AED ook aangemeld bij HartslagNu, burgerhulpverleners die een SMS ontvangen  als er een reanimatie in de buurt is, krijgen dan ook onze AED aangeboden.”

De meeste bedrijven kiezen er voor om de AED binnen te hangen, ook Pascal heeft hier noodgedwongen voor gekozen. “We hebben overwogen om de kast buiten te hangen, helaas worden er vandaag de dag AED’s gestolen die voorhanden liggen in het openbaar.”

Hoe werkt het?
Iemand wordt onwel en 112 wordt gebeld. De centralist stelt vast dat het gaat om een mogelijke hartstilstand. Er wordt een ambulance gestuurd. Tegelijkertijd worden aangesloten burgerhulpverleners opgeroepen om een AED op te halen, naar het slachtoffer te gaan en te gaan reanimeren totdat de ambulance er is.

Heb je ook nieuws te delen vanuit jouw bedrijf/ onderneming? Mail naar zakelijk@oldambtnu.nl.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button