Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Weekendweer: zomers slot van juli

- advertentie -

Landelijk – Het laatste weekend van juli is wat weer betreft zeker niet slecht. Zeker wanneer je alle buitenactiviteiten goed weet te plannen, kan je optimaal genieten van komend weekend. Het is namelijk grotendeels droog en voor veel mensen zeker niet te warm. Wat je precies kunt verwachten, lees je in dit nieuwe uitgebreide weekendweer.

- advertentie -

Zaterdag heerlijk buitenweer
Voor wie buitenactiviteiten heeft gepland, zoals het maken van een lange wandeling of fietstocht, is zaterdag een ideale zomerdag. Na een zonnige start van de dag loopt de temperatuur vrij snel op naar zomerse waarden rond 25 graden in het begin van de middag. Langs de kust en op de Wadden is het iets minder warm, maar vanwege de zwakke wind is het ook in die regio’s heerlijk toeven.

In de middag neemt vanuit het westen de bewolking wel toe. Aanvankelijk trekken dunne sluierwolken over ons land, dus jezelf goed insmeren blijft ontzettend belangrijk. De temperatuur bereikt uiteindelijk 23 tot 25 graden in het noorden en westen en 25 tot 27 graden in het midden, oosten en zuiden met de hoogste waarden in het zuiden. Later in de middag wordt de bewolking in het westen dikker en gaat ook de zon wat vaker schuil.

Zondag lokaal een bui
Zondag is de wind wat nadrukkelijker aanwezig. Over het algemeen staat er een matige zuidwestenwind, wat voor veel watersporters ideaal is. Daarnaast is de aangevoerde lucht ook nog eens warm, waardoor ook zondag op uitgebreide schaal zomerse temperaturen worden gehaald. Op de stranden wordt het ongeveer 23 graden, langs de oostgrens kan het 26 graden worden.

De ochtend verloopt droog met geregeld zonneschijn. Uiteindelijk neemt de bewolking toe en op steeds meer plaatsen zal het broeierig warm aanvoelen. In de middag trekt vanuit het westen ook een aantal buien over ons land, lokaal is ook een klap onweer mogelijk. Waarschijnlijk geven de buien nauwelijks overlast, ook de droogte wordt zeker niet opgelost. Door de bewolking koelt het in de avonduren ook maar langzaam af.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button