IncidentenVideo

UPDATE: Brandweer redt bewoners met hoogwerker uit flat vol met rook (video)

- advertentie -

Winschoten – De brandweer is zondagmiddag ingezet met meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker voor een brand in een flat aan de Narcisstraat in Winschoten.

- advertentie -

Volgens de woordvoerder van de brandweer was er brand uitgebroken in een kelder van het appartementencomplex. “Dit zorgde voor rookontwikkeling in het gebouw.” Meerdere personen stonden op het balkon, de brandweer heeft hen van de balkon gehaald met een hoogwerker.

Er kwamen meerdere ambulances ter plekke, ook het Mobiel Medisch Team werd ingezet. Meerdere personen zijn gecontroleerd. Of er mensen gewond zijn geraakt is niet bekend.

Grote brand
“Met behulp van de hoogwerker zijn een aantal mensen van de balkons gered. Andere brandweerlieden zijn het appartementencomplex verder aan het verkennen. Om dit zo snel mogelijk te doen hebben we opgeschaald naar grote brand.” laat de woordvoerder weten. 

Rond 14.25 uur heeft de brandweer het incident nogmaals opgeschaald, dit keer naar ‘grote brand’. Brandweer Finsterwolde en Veendam werden ook opgeroepen. Om 15.30 uur was de brand onder controle. “Het pand is door ons volledig gecontroleerd en geventileerd.”

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button