Incidenten

Brandweer Finsterwolde neemt aangepaste OVRT-voertuig in gebruik

- advertentie -

Finsterwolde – Drie Groningse brandweerposten kregen onlangs nieuwe OVRT (oppervlaktereddingsteam)-voertuigen overhandigd. Dat gebeurde tijdens een officieel moment op de kazerne in Delfzijl.

- advertentie -

Delfzijl en Zoutkamp hebben een nieuwe bus gekregen en Finsterwolde een omgebouwde. De drie voertuigen zijn speciaal uitgerust voor de taak van de oppervlaktereddingsteams, met onder meer omkleedruimte en plek voor reddingsattributen. Achter alle drie de bussen kan, afhankelijk van het soort redding, een boot worden gehangen.

Adequaat uitgerust
Het voertuig voor Zoutkamp is een 4×4. Vanwege het verzorgingsgebied, met onder meer hoge dijken, is vierwielaandrijving nodig om ter plaatse te kunnen komen. Met de nieuwe voertuigen zijn de drie brandweerkorpsen weer adequaat uitgerust.

Reddingen op het water
In de provincie Groningen zijn drie oppervlaktereddingsteams en een duikteam. Deze teams redden mensen en dieren uit het water. Daarbij blijven de oppervlakteteams aan de oppervlakte en gaan ze maximaal 200 meter uit de boot of van de kant. Het oppervlaktereddingsteam is één van de onderdelen van waterongevallenbeheersing binnen de brandweer, naast de grijpredding en duiken.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button