Algemeen

Raimond & Saskia (3): op avontuur in Oostenrijk

- advertentie -

Raimond en Saskia emigreren naar Oostenrijk, we volgen ze op de voet en plaatsen elke maand op OldambtNu.nl een artikel.

Winschoten/ Villach- Erlendorf (AT) –
Even bijkletsen met Saskia… “het is hier zóóó leuk! roept Saskia meteen, “ik doe alleen maar leuke dingen”. We gaan videobellen, en zo krijg ik een rondleiding door het huis, de tuin en het gebouw waar het appartement, de studio’s en de loft gerealiseerd gaan worden. Saskia, zoon Michel en maatje Pablo de hond zijn nu ruim een week in Oostenrijk.

- advertentie -

Bezig met alle klussen die gedaan moeten, en dat zijn er nog wel wat. Geen deur is gelijk van kleur of formaat, vloeren sluiten niet op elkaar aan door hoogteverschillen, de keuken uit vervlogen tijden en ook aan de buitenkant is er het nodige te doen. Zoon Michel is nu in de tuin bezig, een prachtige tuin die grenst aan de rivier de Gail. Het huis ligt in het dal, voor en achter een adembenemend uitzicht naar de bergen. De zon komt op aan de achterkant van het huis, vanuit de woonkamer het zicht op de zonsondergang. Een prachtige plek.

“het is hier zo relaxt” vertelt Saskia, “bij het opstaan bedenk ik wat ik ga doen, ik kan kiezen, er is zoveel wat moet gebeuren”. Het is de houding die haar zo kenmerkt. Positief en nieuwsgierig naar wat gaat komen, genieten van het moment. Kijken wat er op je pad komt en daarmee dealen. Soms zijn dat dingen waar je echt wel even aan moet wennen, zoals het warme water wat pas uit de kraan komt als je de houtgestookte ketel aanmaakt. Vuurtje stoken voor je kunt douchen dus.

“We zijn hier heel basic bezig, en de binding met Nederland een beetje kwijt” zegt Saskia. “Geen besef van dagen of uren, opstaan en kijken wat de dag brengt, en dat geeft zoveel rust”. Die rust wordt voor een deel ook van buitenaf bepaald. Zo zijn de winkels tussen 12.00 en 15.00 gesloten, en van een koopavond of koopzondag is al helemaal geen sprake. De dichtstbijzijnde supermarkt is 10 minuten met de auto. Het betekend dat je moet plannen en vooruitkijken.

Deze week komt Raimond met zijn jongste zoon en de verhuiswagen. Raimond moet dan nog een week werken en heeft daarna vakantie, zodat hij ook kan ervaren wat Saskia nu ervaart. Het gevoel van niets meer moeten maar de dingen aanpakken die er zijn, op je eigen tijd, in je eigen tempo, zonder druk van buitenaf.  Dat is moeilijk uit te leggen nu. Wanneer je werkt zit je, hoe dan ook, vast aan tijden, afspraken. “Wanneer we hier even pauzeren van het klussen lopen we door de tuin even naar de rivier. We hebben er een pad gemaakt en er een bankje neergezet. Pablo gaat zwemmen in de rivier en Michel en ik chillen op het bankje, hoe gaaf is dat!”.

Wordt vervolgd…

- advertentie -

Lees ook:
– Raimond & Saskia (2): op avontuur in Oostenrijk

– Raimond & Saskia (1): op avontuur in Oostenrijk

- advertentie - 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button