Incidenten

Versneld bergen tijdens hitteprotocol door tropische temperaturen

- advertentie -

Landelijk – De temperatuur lopen vandaag op tot boven de 30 graden. Dit heeft impact op weggebruikers. Daarom zet Rijkswaterstaat vandaag vanaf 10:00 uur het hitteprotocol in.

- advertentie -

Woensdag belooft een warme dag te worden in Nederland en de temperatuur kan oplopen tot boven de 30 graden. Voor het hele land geldt daarom vanaf 10:00 het hitteprotocol. “Als we dat protocol inzetten, helpen we gestrande weggebruikers sneller verder, maar ook adviseren we weggebruikers om altijd een flesje water in de auto te leggen.” meldt Rijkswaterstaat.

Hitteprotocol: versneld bergen
“De veiligheid van weggebruikers staat altijd centraal. We helpen weggebruikers in nare of onveilige situaties zo snel en vaardig als mogelijk. Als het hitteprotocol van kracht is, sturen wij sneller een bergingsbedrijf aan om voertuigen nóg eerder van de snelweg te halen.” laten ze weten in hun nieuwsbericht.

Met versneld bergen voorkomt Rijkswaterstaat dat mensen lange tijd stil komen te staan in de hitte. Ook gestrande automobilisten die veilig staan, verplaatsen ze in dat geval naar een locatie met voorziening zoals een benzinestation of verzorgingsplaats.

Wat kun je zelf doen?
“Met pech langs de weg staan is vervelend, vooral als het erg warm is. Het asfalt kan als gevolg van het warme weer namelijk hoge temperaturen bereiken, waardoor het nog warmer aanvoelt. Daarom adviseren wij om voor vertrek zelf ook maatregelen te treffen.” schrijven ze.

“Neem bijvoorbeeld een flesje water mee. En ook al is er geen wolkje aan de lucht: gooi die paraplu in de auto! Die kun je dan gebruiken als parasol om jezelf te beschermen tegen de felle zon.”

- advertentie -

Vanuit de verkeerscentrales en via de weginspecteurs op de weg monitoren ze 24/7 het verkeer op de snelweg.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button