Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

45-jarige Winschoter betrapt met drie molotovcocktails in kofferbak

- advertentie -
Winschoten/ Stadskanaal – Voor het hebben van drie molotovcocktails achterin de kofferbak van zijn auto, drugsbezit en verboden wapenbezit eist het Openbaar Ministerie (OM) tegen een 45-jarige man uit Winschoten drie jaar celstraf. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

De man werd op 4 december vorig jaar in Stadskanaal met zijn auto door de politie aan de kant gezet. Het rijbewijs van de Winschoter was een maand eerder ingevorderd, nadat hij met bloeddoorlopen ogen en rillend in zijn auto in Sappemeer was aangetroffen door de agenten.

In zijn auto lagen toen flesjes met resten GHB. De politie besloot de auto ook nu te doorzoeken. In de kofferbak stond een krat met drie molotovcocktails. Ook vonden de agenten vijf gram speed en een mes.

Brandbommen in de auto

De Winschoter werd positief getest op drugs. De agenten doorzochten de telefoon en het huis van de man. In de berging van de woning lagen de schroefdoppen die pasten op de flessen waarmee de molotovcocktails waren gemaakt. Ook vonden de agenten benzine die was gebruikt voor deze brandbommen. Op één van de doeken zat het DNA van de man.

Hij had ook een gaspistool, knal- en traangaspatronen, kogels, de drugs GHB, een weegschaal en gripzakjes – waar drugs vaak in wordt verhandeld – in zijn woning liggen.

Was de man op weg naar GGD-testlocatie?
Het vermoeden is dat de man met de molotovcocktails onderweg was naar een GGD-testlocatie in Stadskanaal, om brand te stichten. Hij zou het niet eens zijn met de Coronamaatregelen. De man wilde niets verklaren, hij beriep zich op de zitting op zijn zwijgrecht.

‘Niets van plan’
De advocaat van de verdachte vond het onzin dat de bedoeling was om brand te stichten. ‘Dat hij 700 meter van de testlocatie was verwijderd, wil nog niet zeggen dat hij dat van plan was. De molotovcocktails lagen in zijn auto, wie zegt dat die van hem waren?’ zei de raadsman.

Steekpartij tijdens feestweek
De man werd in juli 2019 in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar cel (waarvan een jaar voorwaardelijk) voor een steekpartij tijdens een feestweek in Valthe. Hij stak toen een jonge Nieuw-Weerdinger neer, die een slagaderlijke bloeding in zijn bovenbeen opliep.

De Winschoter hield zich niet aan de voorwaarden die hem toen waren opgelegd en zit om die reden weer vast. De uitspraak van de straf is over twee weken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button