Algemeen

Bewoners starten petitie tegen centralisatie statushouders

- advertentie -

Winschoten – Directe omwonenden van de opvanglocaties in Winschoten maken zich zorgen over de plannen van de gemeente Oldambt om een ’tijdelijk’ opvanglocaties te creëren in onder andere het zorgcentrum Emmaheerdt aan de Poststraat.

- advertentie -

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) van de gemeente Oldambt wil op zeer korte termijn 21 statushouders tijdelijk vestigen in het zorgcentrum Emmaheerdt aan de Poststraat in Winschoten. De gemeente wil op deze locatie 14 van de 40 eenkamerappartementen huren voor een periode van 1 jaar met uitzicht op een onbeperkte periode.

Wederom een locatie in Winschoten
Dit is een uitbereiding op de al bestaande opvang van 130 Oekraïners in twee hotels en 100 tot 180 minderjarige vluchtelingen aan de M.U. Stikkerlaan. Dit zou dan de vierde locatie zijn in een radius van 500 meter in het centrum van Winschoten.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl (archief)

Petitie
“Als directe omwonende dragen wij vluchtelingen een warm hart toe. Maar het centraliseren van een grote groep van voornamelijk alleenstaande vergunninghouders brengt onze buurt uit balans. Omdat er geen direct perspectief op permanente huisvesting of dagbesteding is en de integratie nog moet beginnen, verwacht ik een significante derving van woongenot en veiligheidsbeleving.” aldus de initiatiefnemer van de petitie. 

“Dit is de vierde tijdelijke opvanglocatie in het centrum van Winschoten. Dit is onevenredig verdeeld over de gemeente en daarom starten wij een petitie voor een herziening van dit besluit.” schrijven ze in de petitie.

De komende dagen verspreiden zij de petitie bij 500 adressen in de buurt. Online ondertekenen kan ook via deze website.

Lees ook: Oldambt huisvest tijdelijk statushouders in Renselheerdt en Emmaheerdt

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button