Partnerbijdragen (advertentie)

Een bedrijfswagen goed verzekeren? Zo werkt het!

- advertentie -

Wanneer je overweegt om een bedrijfsauto te kopen, moet je niet vergeten dat je deze moet verzekeren voordat je er de weg mee op mag. Je kunt de eerste beste autoverzekering afsluiten die je tegenkomt, maar dit raden wij je niet aan. Waarom niet? Omdat het belangrijk is dat een bedrijfsauto goed verzekerd is. Helaas weten veel ondernemers niet hoe zij een bedrijfsauto goed verzekeren. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk hoe het goed verzekeren van een bedrijfsauto in zijn werk gaat.

- advertentie -

Zakelijk of particulier verzekeren?
Omdat we het hier over een bedrijfswagen hebben, denken veel mensen dat zij hier een zakelijke autoverzekering voor af moeten sluiten. Vaak is dit de beste keuze, maar soms is een bestelbus verzekeren als particulier ook mogelijk. Als je het voertuig voornamelijk voor zakelijke doeleinden gaat gebruiken, heeft dit niet de voorkeur. Waarom niet? Omdat zakelijk ritten niet verzekerd zijn als je een particuliere autoverzekering afsluit voor een bestelbus. Verzeker een bestelbus daarom altijd zakelijk als je van plan bent om hem vooral voor jouw bedrijf te gebruiken.

Kies de dekking die bij het voertuig past
De meeste mensen weten dat zij een personenauto op drie manieren kunnen verzekeren. Maar hoe zit het eigenlijk met een zakelijke autoverzekering? Dit is niet bijzonder ingewikkeld, want voor het verzekeren van jouw bedrijfswagen kun je uit dezelfde drie dekkingen kiezen als voor een personenauto. Je moet minimaal een WA-verzekering afsluiten als je met het voertuig de weg op wilt. Dit is namelijk bij wet geregeld in Nederland. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade die je met jouw bedrijfsauto veroorzaakt bij anderen. Ook schade aan spullen van anderen valt binnen de dekking van deze zakelijke autoverzekering.

Heeft jouw bedrijfsauto schade opgelopen en is hij enkel WA verzekerd? Dan keert een verzekeraar je hier geen geld voor uit. Wie wil dat ook schade aan een bestelbus vergoed wordt, kan kiezen uit WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco. Eerstgenoemde verzekering dekt schade aan een bedrijfsauto als gevolg van brand, inbraak, storm en botsingen met loslopende dieren. WA + Volledig Casco gaat nog een stapje verder. Met deze zakelijke autoverzekering ben je namelijk ook verzekerd voor schade door vandalisme en schade door een aanrijding of botsing. Omdat deze verzekering de meest uitgebreide dekking heeft, staat hij ook wel bekend als allrisk autoverzekering.

Aanvullende verzekeringen voor bedrijfswagens
Ben je van mening dat jouw bedrijfswagen niet goed genoeg verzekerd is door enkel voor één van de bovenstaande drie standaard dekkingen te kiezen? Dan kun je aanvullende verzekeringen voor bedrijfswagens afsluiten. De meeste verzekeraars bieden meerdere van dit soort verzekeringen aan. Wie schade aan de bestuurder en passagiers wil verzekeren, kan een inzittendenverzekering afsluiten. Hiermee verzeker je bovendien schade die ontstaat aan spullen op of in het voertuig als gevolg van een ongeval. Wordt er dag in dag uit veel gereden met de bedrijfswagen? Overweeg het voertuig dan ook aanvullend te verzekeren voor pechhulp. Je kunt dan snel weer verder in het geval van een lege accu, lekke band of ander ongemak.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button