Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Toename aantal woninginbraken in zomerperiode: wat dekt de verzekering?

- advertentie -

Landelijk – De zomer: een geliefd seizoen voor vakantiegangers én dieven. Uit cijfers van de politie blijkt dat in de huidige zomerperiode een lichte toename is te zien van het aantal woninginbraken. Ook in 2021 was dit het geval. Toen nam het aantal woninginbraken in juli en augustus in vergelijking met mei en juni met 32% toe. De trend waarbij meer woninginbraken in de zomerperiode plaatsvinden, houdt al jaren aan. Wat dekt de woonverzekering bij diefstal en hoe is de woning zo goed mogelijk beveiligd? Pricewise vertelt er alles over.

- advertentie -

Woonverzekering voor diefstal
Is er ingebroken en sprake van duidelijke diefstalschade? Dan kan de bewoner een beroep doen op de woonverzekering. Deze bestaat uit een inboedelverzekering en/of opstalverzekering, waarbij de inboedelverzekering geldt voor schade aan losse spullen in huis en de opstalverzekering voor spullen die nagelvast aan het huis zitten.

Voor beschadigde of gestolen kostbaarheden zoals elektronica en sieraden is de standaarddekking van de inboedelverzekering niet altijd genoeg. Het is aan te raden om de verzekerde bedragen te bekijken en deze indien mogelijk te verhogen en/of een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Voor zaken zoals een geforceerd slot of een kapotte deur is de basisdekking van de opstalverzekering voldoende.

Tips tegen woninginbraak
Terwijl er elke zomer een stijging is te zien in het aantal woninginbraken, nam het totale aantal woninginbraken de laatste jaren af. Volgens onderzoek van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) komt dit met name door verbeterde preventie. In de zomer is het dan ook aan te raden meer preventieve maatregelen te nemen. Goede inbraakpreventie gaat tegenwoordig verder dan alleen een goed slot. Vijf tips om inbraak te voorkomen en met een geruster hart van huis te gaan:

– Installeer een slimme deurbel.
– Gebruik een tijdschakelaar voor de lichten.
– Maak gebruik van verlichting met schemerschakeling bij de voordeur.
– Wacht tot thuiskomst met posten van foto’s op social media.
– Licht voor vertrek de buren in en maak gebruik van een eventuele buurt-WhatsApp.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button