Cultuur

Voorzitter Vereniging de Hollandse Molen brengt bezoek aan Winschoten

- advertentie -

Winschoten – De Vereniging de Hollandse Molen bestaat 100 jaar. In dit kader is de voorzitter Nico Papineau Salm afgereisd naar Winschoten om de molen Edens met een bezoek te vereren, en te horen wat de molen voor Winschoten betekent en hoorde daarnaast graag de mogelijke knelpunten en wensen voor de toekomst.

- advertentie -

Wethouder Ger Klein was ook uitgenodigd. De molenaars Derk Klungel en Jan Kugel hebben de stand van zaken rond de drie Winschoter molens, die eigendom van de gemeente zijn, uit de doeken gedaan. De heer Papineau Salm benadrukte nog eens goed dat de binnenroede van de wieken bij veel molens het grootste knelpunt en gevaar zijn.

“Het laatste jaar zijn behoorlijk wat roeden afgebroken, zoals ook bij molen De Dellen bij Nieuw Scheemda. Een reparatie kost al snel zo’n 100.000 euro en bovendien kan het heel gevaarlijk zijn als de molen binnen in een woongebied staat.” zegt hij.

Volgend jaar staat een grote controle van de roeden van de Winschoter molens op het programma.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button