Weerbericht

Vanaf woensdag: code geel en hitteplan RIVM van kracht

- advertentie -

Landelijk – Vanaf woensdag wordt het op veel plaatsen zomers warm, in het zuiden waarschijnlijk tropisch. Het KNMI heeft voor de provincie Groningen code geel afgegeven van woensdag 10 augustus 9.00 uur tot donderdag 11 augustus 12.00 uur.

- advertentie -

De komende dagen wordt het op steeds meer plaatsen tropisch warm met in het zuiden maximumtemperaturen richting de 32 a 33°C. In het weekeinde wordt het zelfs nog iets warmer. Voor de aanstaande hitte treedt het Nationaal Hitteplan van het RIVM vanaf halverwege woensdagochtend in werking.

Nationaal Hitteplan RIVM actief
Er is sprake van aanhoudende hitte. Het RIVM adviseert; Besteed extra zorg en aandacht aan kwetsbare mensen in uw omgeving. Met name ouderen en mensen met een chronische aandoening wordt geadviseerd maatregelen te nemen: drink voldoende, houd uzelf en uw woning koel.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button