Advertentie

Gemoedelijk protest bij Blauwe Roos Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Al een aantal weken wordt er op woensdagavond en zaterdagmiddag bij knooppunt Blauwe Roos bij de A7 geprotesteerd. Er hangen vlaggen en een vast groepje mensen is er trouw aanwezig. OldambtNu werd uitgenodigd langs te komen.

- advertentie -

Er hangen vlaggen met teksten als ‘Het klopt niet’, ‘Trots op de boer’ en de Nederlandse driekleur hangt op de kop. De sfeer is gemoedelijk en een paar kinderen spelen bij het dijkje. Twee initiatiefneemsters staan ons te woord. Het is duidelijk, het stikstofbeleid wat de boeren zo hard gaat treffen, is iets wat voor deze groep de extra aanleiding is hun stem te laten horen. Met het deels verdwijnen van de boeren, zal Nederlands voedsel verdwijnen.

De groep maakt zich daarnaast zorgen om de gebeurtenissen rondom de toeslagen affaires, het uit huis plaatsen van kinderen door jeugdzorg, de plannen van de regering om steeds meer eigen zeggenschap van de burgers af te nemen. Wanneer de Beertsterbrug opengaat, delen de protesteerders flyers uit. Deze folders geven inzicht over hun zorgen en geven een beeld over de VN-agenda die in 2030 uitgerold moet zijn, wat voor invloed dit op de wereldbevolking kan hebben.

Op de vraag, hoe lang gaan jullie hier mee door, is het antwoord duidelijk: “In ieder geval totdat het kabinet Rutte weg is”. En in de herfst en winter gaan ze weer met lichtjes lopen, om de problematiek onder de aandacht te houden. “Als ik niks doe, voelt het niet goed. Ik sta hier niet alleen voor mijzelf, maar zeker voor mijn kinderen en kleinkinderen,” aldus een initiatiefneemster.

Namen initiatiefnemers bekend bij de redactie.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button