CultuurRegionaal nieuws

Meelopen bij het Noord-Nederlands Trein & Tram museum

- advertentie -

Zuidbroek – Extra vrijwilligers gezocht vanwege stijgende bezoekersaantallen! De laatste weken mag het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek zich verheugen op een toenemend aantal bezoekers. Deels door de zomerperiode, waardoor veel toeristen het dorp van trein en tram weten te vinden. Deels ook door een aantal leuke acties en het beëindigen van de huidige wisselexpositie. Die expositie is deze maand voor het laatst te zien.

- advertentie -

Hiervoor is het museum op zoek naar extra vrijwilligers voor bijvoorbeeld de catering en de receptie. Om nieuwe vrijwilligers een goede indruk te laten krijgen van het museum, is het het aanstaand weekend mogelijk om kennis te maken en gewoon een keer mee te draaien. Uiteraard zijn hier geen kosten aan verbonden.

Het museum biedt momenteel werk aan zo’n 55 vrijwilligers. Ieder in zijn of haar eigen specialiteit. Er is dan ook voor ieder wat wils. Kom daarom gerust eens kennismaken op de vrijdagmiddag of in het weekend. Regelmatig vinden er in het museum in Zuidbroek informatieve en verrassende wisselexposities plaats.

Binnenkort bieden de expositieruimten plaats aan een wisselexpositie over de geschiedenis van LEGO alsmede de treinen van het bekende speelgoedmerk uit Denemarken.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum.

Het museum is iedere vrijdagmiddag (13.00 tot 17.00) alsmede op zaterdag en zondag (10.00 tot 17.00) geopend.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button