Weerbericht

Na hittegolf zomer nog niet voorbij

- advertentie -

Landelijk – Voor vakantiegangers in eigen land was augustus tot dusver een topmaand. Na de hittegolf wordt het nu tijdelijk minder warm met een paar buien, maar later in augustus neemt de kans op warmte en zonneschijn opnieuw toe. In september is er een goede kans op nazomerweer.

- advertentie -

De wind draait deze week naar het zuidwesten en dat brengt naast minder warme lucht ook enkele buien met zich mee. Dat kunnen lokaal felle buien zijn met onweer en veel regen in korte tijd. Voor de droogte zet dat weinig zoden aan de dijk. De uitgedroogde bodem kan plensregens namelijk niet zo snel opnemen. Daarnaast veroorzaken de buien grote regionale verschillen.

Op de ene plek komt de regen met bakken uit de lucht, terwijl het een paar kilometer verderop droog blijft. Regionaal kan de droogte er wel wat door verlicht worden, maar voor een einde aan de extreme droogte is echt een lange natte periode nodig.

Het wisselvallige weer is van korte duur. Hogedrukgebieden nestelen zich komende tijd namelijk weer in de buurt van Nederland. Dat levert wederom droog en zonnig weer op. Daarbij kan de temperatuur regionaal oplopen naar zomerse waarden van 25 graden of meer. Waait de wind uit het zuiden, dan is de tropische 30 graden regionaal ook weer binnen handbereik.

Vrij warme septemberweken met af en toe nazomer
In september neemt de kans op buien geleidelijk toe, maar wekenlang nat wordt het waarschijnlijk niet. Voor een einde aan de droogte zijn dat weinig gunstige vooruitzichten. Daarvoor blijft het wachten op natter weer dan normaal, dat maandenlang aan moet houden en in de vorm van gestage regen valt.

Qua temperatuur komen de eerste weken van september boven normaal uit. Dat betekent dat het overdag vaak 20 tot 24 graden wordt. Een mooie nazomerdag met 25 graden of meer kan daar ook af en toe tussen zitten.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button