Weerbericht

Weekendweer: heerlijk weer voor buitenactiviteiten

- advertentie -

Landelijk – Vorig weekend was het met tropische hitte en veel zonneschijn perfect weer om te bakken en braden op het strand. Dit keer leent het weer zich meer om actief buiten bezig te zijn met temperaturen van 22 tot 26 graden. Het is daarbij overwegend droog met zonnige perioden.

- advertentie -

Kortom dit weekend zijn de condities uitstekend voor activiteiten zoals wandelen, fietsen of welke buitensport dan maar ook. Ook is het heerlijk weer om te tuinieren, een terrasje te pakken of de barbecue aan te steken. Voor festivals is dit ook perfect weer.

Na de regen- en onweersbuien, die vandaag over het land trekken, klaart het vanavond vanuit het westen geleidelijk op. Vannacht koelt het af naar 10 tot 15 graden. Dus wie in een tentje op de camping slaapt kan wel een warme slaapzak gebruiken. Er kan regionaal mist ontstaan.

Veel zon op zaterdag
Zaterdag is de zonnigste dag van het weekend. De meeste zonuren zijn voor de kustgebieden. Landinwaarts komen vooral ’s middags ook behoorlijk wat stapelwolken voor, waarvan een enkel exemplaar uitgroeit tot een lokale bui. De middagtemperatuur komt uit op 23 graden aan zee tot 25 á 26 graden in het oosten en zuidoosten. Er waait een meest matige zuidwesten- tot westenwind.

Er wordt vandaag maximaal zonkracht 5 verwacht in het noorden en zonkracht 6 in het zuiden. Een onbeschermde huid kan bij deze waarden in ongeveer een half uur verbranden. De zon schijnt het felst tussen 12 en 15 uur. In de eerste helft van de ochtend en eind van de middag is de zonkracht in deze tijd van het jaar te zwak om nog te verbranden.

Tijdens de nacht naar zondag koelt het onder een vrij heldere hemel af naar 16 graden aan de westkust tot 12 langs de Duitse grens.

Zondag meer wolken en kans op een lokale bui
Ook zondag is het prima weer om buiten te vertoeven. Wel zien we dan wat meer bewolking aan de hemel. Er trekken velden met sluierbewolking over het land en er ontstaan wat meer stapelwolken. Plaatselijk kunnen deze uitgroeien tot een bui. Vooralsnog lijkt de kans daarop het grootst voor de noordelijke helft van het land.

Maandag trekt waarschijnlijk een aantal buien over het land. Daarna lijkt opnieuw een droge en zonnige periode aan te breken. Dat is goed nieuws voor vakantiegangers in eigen land, maar slecht nieuws voor de heersende droogte.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button