Gemeente

Gemeente Oldambt bezig met regelen huisvesting 70 statushouders

- advertentie -

Oldambt – Per half jaar moeten alle gemeenten in Nederland een bepaald aantal statushouders, dat zijn vluchtelingen die het proces hebben doorlopen en een verblijfsvergunning hebben ontvangen, huisvesting aanbieden.

- advertentie -

Vanwege de krapte op de woningmarkt valt dit niet mee en kampen vele gemeenten, waaronder Oldambt, met een achterstand. De gemeente heeft echter plek gevonden voor enkele tientallen statushouders. Ze komen voor kortere tijd in het gebouw van de Renselheerdt, op langere termijn in het gebouw van de Emmaheerdt.

Dit is niet voldoende en de gemeente blijft zoekende. Ze zijn in gesprek met woningcorporaties in de hoop daar nog plekken te verkrijgen, liefst verspreid door de gemeente. Ger Klein geeft aan dat het niet eenvoudig is om het doel te halen. En als het lukt, krijgen ze volgend jaar weer een nieuw quotum.

Emmaheerdt
De keuze voor de Emmaheerdt stuitte op onrust onder de buurtbewoners. Zij stellen dat er in de binnenstad een grote groep vluchtelingen/ statushouders zijn gehuisvest. Er zijn namelijk 2 hotels die Oekraïnse vluchtelingen opvangen en in asielzoekers in een gebouw van Lentis.

Door middel van onder andere een handtekeningenactie vragen de lokale bewoners om meer spreiding. De gemeente is met ze in gesprek gegaan, maar heeft hiermee de onrust nog niet weggenomen.

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button