Weerbericht

Lokaal mistbanken in midden, noorden en oosten van het land

- advertentie -

Landelijk – Het verkeer moet tijdens de eerste uren van de ochtend rekening houden met mistbanken. Plaatselijk is vooral in het midden, oosten en noorden van het land sprake van minder dan 200 meter zicht.

- advertentie -

Vooral op lokale wegen in buitengebieden kan het verkeer hinder ondervinden van dichte mist. Het zicht wisselt sterk van plaats tot plaats, waardoor je verrast kan worden door plotseling slecht zicht.

Het zicht is het slechts in delen van Groningen en Drenthe, waar op verschillende plekken minder dan 100 meter ver gekeken kan worden. De laagst gemeten zichtwaarde (gemeten om 6:10 uur) tot dusver is 74 meter in Eelde. Dit is op het vliegveld vlakbij de stad Groningen. In Hoogeveen was het zicht vannacht 76 meter. Ook bij Cabauw, provincie Utrecht, liep het zicht terug naar minder dan 100 meter.

Mist van korte duur
De mist zal zodra de zon opkomt snel minder worden en rond 9 uur overal verdwenen zijn. Overdag is er veel zon en wordt het regionaal tropisch warm met 30 tot 32 graden. In de kustgebieden blijft het kwik net onder de 30 graden steken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button