Algemeen

Vandaag minder NS-treinen wegens staking

- advertentie -

Noord Nederland – In Noord-Nederland legt een deel van het personeel van de NS 24 uur lang het werk neer voor een beter salaris. De stakingsdag begon om 04.00 uur en is de eerste in een serie van vijf.

- advertentie -

Vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV hebben aangekondigd op woensdag 24 augustus het werk neer te leggen in Noord-Nederland. Hierdoor kunnen de hele dag vrijwel geen NS-treinen rijden in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en delen van Flevoland en Overijssel. Maak gebruik van ander vervoer of stel je reis uit. Er kunnen geen bussen worden ingezet. In de rest van het land rijden we zo veel als mogelijk de gebruikelijke dienstregeling.

NS spant zich in om een aantal treinen te laten rijden van en naar Groningen en Leeuwarden. Plan je reis kort voor vertrek in de reisplanner.

Grote impact
“De impact van de staking is groot, we vinden het spijtig dat reizigers er zoveel last van hebben. Donderdag verwachten wij de normale dienstregeling in het gehele land te kunnen rijden.” laat de NS weten.

“De vakbonden hebben ook voor vrijdag 26 augustus acties aangekondigd in het westen van Nederland. Op dit moment bekijkt NS wat de impact hiervan gaat zijn op het treinverkeer en onze reizigers. Zodra wij hier meer informatie over hebben, informeren wij u verder.” schrijven ze.

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button