Cultuur

Dit weekend: Straattheaterfestival Waterbei in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Nadat het Waterbei straattheaterfestival in 2020 en in 2021 door de coronapandemie niet door kon gaan maakt de organisatie er dit jaar een spetterend festival van. Het straattheaterfestival Waterbei 2022 wordt een aaneenschakeling van hoogtepunten.

- advertentie -

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus gaat het als vanouds weer bruisen en spetteren in Winschoten.

Spectaculaire acts, verrassende en verfrissende (straat)acts blijven de hoofdmoot van Waterbei. Op diverse locaties zullen de artiesten, muzikanten, dansers en acrobaten tonen wat ze in huis hebben. En, dat mag ik verklappen, is niet gering.

Vrijdag
Met een heuse Parade gaat Waterbei 2022 van start. Alle deelnemers beginnen vrijdag 26 augustus (vanaf 20.00 uur) aan een opvallende ‘optocht’ vanaf Cultuurhuis De Klinker naar het Marktplein. De talrijke acts op het plein, te bewonderen vanaf de kant of een terras, duren tot 22.00 uur. Coverband Toosst sluit de eerste Waterbei-dag af met een swingende muziekshow tot 24.00 uur.

Zaterdag
Zaterdag 27 augustus gaat het evenement verder met een groots Waterbei-Festival in de binnenstad. Op liefst twaalf diverse locaties (tussen 11.00 en 16.00 uur) zijn imponerende en uitermate gevarieerde acts te zien.

De dag wordt in Blauwestad vanaf 21.30 uur afgesloten met een spectaculaire act van Theater Tol uit Antwerpen en om 22.15 uur een spetterend vuurwerk.

- advertentie -

Bekijk de volledige programma op de website van Waterbei.

- advertentie - 

Plattegrond:

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button