Weerbericht

Weekendweer: minder warm en aangenaam doe-weer

- advertentie -

Landelijk – De tropische hitte is voorbij! Dit weekend is het nagenoeg droog met een mix van stapelwolken en zon. De temperatuur is daarbij aangenaam met 20-25 graden.

- advertentie -

Droog weekend met stapelwolken en zon
Dit weekend blijft het vrijwel overal droog met een afwisseling van stapelwolken en zon. De meeste zon is voor de kustgebieden. Een zeer lokale bui valt niet uit te sluiten. Dat geldt dan zondag voor de noordkust, maar de kans is zo klein dat we uit mogen gaan van een droge dag. Het wordt zaterdag 21 graden aan zee tot 24 graden in het oosten en zuidoosten.

Zondag wordt het 20 graden op de Wadden tot 24 in Limburg. De temperaturen pakken een stuk minder hoog uit dan afgelopen week dankzij een matige, aan zee soms vrij krachtige, noordenwind. De wind maakt het heerlijk watersportweer.

Ook is het dit weekend goed weer om te fietsen, wandelen, tuinieren en barbecueën. En zo zijn er nog veel meer sportieve en ontspannende buitenactiviteiten te noemen. Voor bakken op het strand is het misschien aan de frisse kant na alle warmte die we gewend zijn, maar het is wel heerlijk om op het strand te zijn en lekker af te koelen.

Met nachttemperaturen tussen 14 en 16 graden leent het weer zich uitstekend om de hitte uit huis te werken.

Nog meer zomerweer
Na het weekend blijft het overwegend droog weer en daarbij wordt het geleidelijk weer warmer. Als er een keer een zeer plaatselijk bui valt, zal dit heel plaatselijk zijn. Landinwaarts kan het vanaf dinsdag weer zomers warm worden met maxima van 25 graden of iets meer. In het noorden en aan de westkust wordt het 22-24 graden. Daarbij kunnen we ook zonnige perioden verwachten. De combinatie van vrij zonnig, warm en droog weer is heerlijk voor de vakantievierder in eigen land, maar slecht voor de heersende droogte.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button