Cultuur

Kunst aan de rand van Nederland

- advertentie -

Oldambt – Kunst aan de Rand van Nederland is een podium voor kunstenaars en werd opgericht in 2006, met als doel om kunstliefhebbers in contact te brengen met kunstenaars die hun atelier hebben in de grensstreek met Noord Duitsland. Dit door het houden van kunstroutes, tentoonstellingen en andere evenementen. Ook dit jaar organiseert Kunst aan de rand van Nederland na 2 jaar stilstand weer atelierroutes.

- advertentie -

Atelierroute
Vanwege deze stilstand is besloten in 2022 nogmaals een kunstroute te organiseren. Deze is in 2 regio’s opgedeeld, de noordelijke route (1) waar 12 kunstenaars aan meedoen op 17 en 18 september en de zuidelijke (2) op 24 en 25 september waar 11 ateliers/beeldentuinen te bezoeken zijn. Er is een grote diversiteit aan kunstuitingen, stijlen en toegepaste materialen. Deelnemende kunstenaars zijn:

Route 1: Annette Blumenhofer, keramiek; Marloes Buigel Boering, schilderijen; Iris Gess, schilderijen; Ingrid Constance en Hans van Herwijnen, schilderijen, tekeningen, collages; Rie Honhof, schilderijen, collages, mixed media; Roland Kuck, airbrushschilderijen; Anke Rietdijk, wandkleden; Ine en Wouter Spruit, beelden; Yvonne Struys, schilderijen, ruimtelijk werk; Johan de Vries, geblazen glas.

Route 2: Annette Brouwer, schilderijen; Freek van Dijk, glaskunst; Anneke Gebert-Venema, keramiek; Gabriel Gressie, schilderijen; Krijn de Groot, schilderijen, tekeningen; Rudolf Holleman, schilderijen, objekten; Ben Kersaan, schilderijen; Elizabeth Kodde, keramiek, schilderijen; Tineke Koedam, schilderijen, mixed media; Willem van de Sanden, schilderijen, grafiek; Harry Schomaker, schilderijen.

Allen wonen en werken in Aschendorf, Bunde, Jemgum, Midlum, Neudersum, dus vlak over de grens in Duitsland en in Bad Nieuweschans, Bellingwolde, Hongerige Wolf, Nieuwolda, Stadskanaal, Ter Apel, Valthe, Veendam/Ommelanderwijk, Wedderveer.

Onderweg kunt u genieten van het weidse en afwisselende landschap in het grensgebied.
Let op: route 1 is open van 14 – 18 uur, route 2 is open van 13 – 17 uur.

- advertentie -

Expositie “Het Dier in de Kunst”
Behalve de atelierroutes is er ook van 10 t/m 25 september een thematentoonstelling in Kunstruimte Gess in Jemgumgaste 2a, dagelijks van 14 – 18 uur. Informatie vindt u op www.kunstaanderandvannederland.nl en in de flyers die verspreid worden.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button