Sport

Fit20 opent vestiging in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Uniek: fit in 20 minuten per week. Zeg zelf: het lijkt te mooi om waar te zijn. Fit worden in slechts 20 minuten per week.

- advertentie -

Toch is dit sinds 4 juli mogelijk in Winschoten. Fit20 Winschoten is gevestigd aan de Mr. A.J. Sitterstraat 12A. Daarmee heeft de hoofdplaats van de gemeente Oldambt een eigen vestiging van het snelgroeiende Nederlandse fit20, dat buiten de gemeentegrenzen van Oldambt al jaren bezig is aan een (inter)nationale opmars. Inmiddels zijn er zo’n 175 fit20-vestigingen verspreid over 12 landen.

Fit20 heeft een aantal bijzondere kenmerken. Beoefenaars trainen slechts 20 minuten per week, op afspraak, onder begeleiding van een speciaal opgeleide fit20 trainer en met waarborging van de privacy. De intensieve vorm van trainen geeft een dusdanige prikkel, dat het lichaam zich aanpast en zo sterker, fitter en energieker wordt.

(lees verder onder de foto)

Foto: Fit20 (ingezonden)

De training is dankzij de slow motion uitvoering van de oefeningen en deskundige begeleiding zeer intensief. Dankzij de lage temperatuur in de studio, in combinatie met de korte uitvoering per oefening, trainen beoefenaars in dagelijkse kleding zonder te transpireren.

Heel bijzonder is de unieke fit20 sensortechnologie. Sensoren op de apparatuur volgen de slow motion beweging heel nauwkeurig. De beoefenaar krijgt real-time visuele feedback of de uitvoering op de juiste manier en met het goede tempo wordt uitgevoerd. De sensoren dragen zo in hoge mate bij, aan een optimaal trainingsresultaat.

- advertentie -

fit20 Winschoten staat onder leiding van studio-eigenaar Mark van den Bos (29) en partner Judith Scholtens (27) die enthousiast zijn over dit nieuwe avontuur.

- advertentie - 

‘Kort maar krachtig’ dat is de fit20 training. Fantastisch om te zien hoeveel mensen in het begin sceptisch zijn over 20 minuten trainen per week en na een paar trainingssessies helemaal overtuigd zijn. Wij laten de mensen in de gemeente Oldambt daarom graag ervaren hoe effectief fit20 is!

(lees verder onder de foto)

Foto: Fit20 (ingezonden)

Over fit20
fit20 is een Intensity of Effort trainingsmethode. Dat betekent dat de training kort duurt maar wel intensieve inspanning vraagt. De hoge effectiviteit van de fit20 training is wetenschappelijk bewezen door een zeer groot longitudinaal internationaal onderzoek van Southampton Solent University.

Het van origine Nederlandse fit20 heeft circa 175 studio’s verspreid over twaalf landen. Behalve particuliere studio’s telt fit20 in ons land veertien @work-studio’s, bij onder meer Ahold, Siemens, LC Packaging en het Meander Ziekenhuis. Iedere fit20-studio is ingericht met hoogwaardige apparatuur.

Alle fit20 trainers zijn opgeleid in de fit20 Academy. Deze effectieve manier van trainen, met wetenschappelijke onderbouwing, heeft zich inmiddels bewezen.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button