Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Cultuur

VR Experience vraagt aandacht voor laaggeletterdheid

- advertentie -

Winschoten  – In de Week van Lezen en Schrijven vragen de Groningse bibliotheken extra aandacht voor de 2,5 miljoen Nederlanders die onvoldoende kunnen lezen, schrijven en rekenen om mee te komen in de maatschappij. Biblionet Groningen bezoekt de Groningse gemeenten met een indrukwekkende VR Experience over laaggeletterdheid.

- advertentie -

Van 5 tot en met 16 september parkeert Biblionet Groningen de VR Experience bus voor de Groningse gemeentehuizen en het Provinciehuis. Tijdens hun lunchpauze kunnen burgemeesters, wethouders, beleidsmedewerkers en andere ambtenaren een bezoekje brengen aan de bus. Binnenin nemen stadsdichter Myron Hamming en TikTokker/psycholoog Daisy Veenstra hen via virtual reality met een spoken word performance mee in de wereld van laaggeletterden.

Aansluitend is er een blacklight activiteit die het onzichtbare zichtbaar maakt… Doel van de actie is om de bewustwording en kennis van laaggeletterdheid bij professionals te vergroten en hen handvatten te bieden om het gesprek erover aan te gaan.

Tijd en plaats
De VR Experience toert twee weken door de provincie:
Maandag 5 september | gemeentehuis Sellingen | 11.30 – 13.30 uur
Dinsdag 6 september | gemeentehuis Delfzijl | 11.30 – 13.30 uur
Woensdag 7 september | gemeentehuis Grootegast | 11.30 – 13.30 uur
Donderdag 8 september | gemeentehuis Veendam | 11.30 – 13.30 uur
Maandag 12 september | gemeentehuis Winschoten | 11.30 – 13.30 uur
Dinsdag 13 september | gemeentehuis Oude Pekela | 11.30 – 13.30 uur
Woensdag 14 september | provinciehuis Groningen | 11.30 – 13.30 uur
Donderdag 15 september | gemeentehuis Hoogezand | 11.30 – 13.30 uur
Vrijdag 16 september | gemeentehuis Stadskanaal | 11.30 – 13.30 uur

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button