Algemeen

Bestuurscrisis Bewoners Organisatie Oldambt

- advertentie -

Oldambt – In de social media hebben de afgelopen week berichten gecirculeerd over een bestuurscrisis in de BOO. Het bestuur van de BOO bestond uit 5 bestuursleden waarvan er 4 het bestuurslidmaatschap hebben opgezegd. Het bestuur bestaat nu uit 1 persoon. Dat is een onwenselijke situatie waaraan zo snel mogelijk een eind moet komen.

- advertentie -

Woningcorporatie Acantus heeft op dit moment 7 huurdersorganisaties die elk de huurdersbelangen van een eigen regio behartigen. In de regio Oldambt zijn 3 huurdersorganisaties actief. De huurdersorganisties werken samen aan de huurderstafel voor die zaken die voor alle huurders van Acantus gelden.

Het bestuursconflict binnen de BOO is ontstaan door een discussie over de wijze waarop het bestuur is omgegaan met informatie die door Acantus in vertrouwelijkheid aan de BOO is gegeven. Ondanks onze toezegging dit niet verder te verspreiden is de informatie toch in de media beland.

De BOO betreurt dat zij op dit moment haar taak als belangenbehartiger niet kan realiseren. Samen met externe adviseurs wordt deze week gesproken over het vervolg. De BOO is een vereniging en uiteindelijk zullen de leden beslissen over de toekomst van de BOO.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button