Weerbericht

Ook eerste septemberweekend zomers

- advertentie -

Landelijk-Zaterdag wordt het in het zuiden zo’n 24 graden en is het vanwege een hoge luchtvochtigheid benauwd. Ook komen er in de middag buien voor, lokaal met onweer. In het midden en noorden is het zonniger en met 25 tot 27 graden ook warmer. Zondag wordt het op veel plaatsen zomers warm met maxima van 24 tot 28 graden. De buienkans is dan erg klein

- advertentie -

Zaterdag: benauwd, grootste buienkans voor Zuid-Nederland
Op de eerste dag van het weekend stroomt over het zuiden vochtigere lucht over het land. Het is bewolkt en wat drukkend met in de middag in de zuidelijke provincies kans op een bui. Daarbij wordt het 23 tot 26 graden.

In het midden en noorden blijft het droog met flinke zonnige perioden en in het noorden kan het wel eens een stralende dag worden. Daarbij is het warm voor september met maxima van 25 tot 27 graden.

Zondag: zomers en waarschijnlijk droog
Op de tweede weekenddag is de buienkans in het hele land klein. De kans op een bui in Zandvoort tijdens de Formule-1 GP is slechts zo’n 10%.

Het weerbeeld bestaat verder uit wolkenvelden en zon. De zon schijnt in Brabant en Limburg waarschijnlijk het meest en heeft het in Noord-Nederland het moeilijkst om door te breken. Ondanks vrij veel wolken wordt het behoorlijk warm. De maximumtemperatuur varieert van zo’n 24 graden in het noordwesten tot 28 graden in Brabant en Limburg. De luchtvochtigheid is nog altijd hoog, waardoor het nog steeds benauwd kan aanvoelen.

Aanhoudend zomers met enkele buien
Ondanks dat het al september is komen de maxima ook de eerste dagen van volgende week op veel plaatsen boven de 25 graden uit. Het weerbeeld is vaak zonnig, maar er is ook elke dag kans op een (onweers)bui. Deze buien zullen doorgaans een plaatselijk karakter hebben en de heersende droogte niet beëindigen. Regionaal kan het wel enige verlichting brengen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button