Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Politiek

Gemeentebelangen Oldambt: “Hou toezicht op bouw- en afvalcontainers”

- advertentie -

Oldambt  – Oldambt is de laatste tijd opgeschrikt door brandjes in enkele bouw- en afvalcontainers. Door adequaat optreden van de brandweer kon erger worden voorkomen. Voor Gemeentebelangen Oldambt (GBO) aanleiding om bij het college aan de bel te trekken.

- advertentie -

Brandgevaar
Raadslid Henk van der Laan van GBO: “Het is mij opgevallen dat bouw- en afvalcontainers vaak direct naast gevels van gebouwen worden geplaatst. Bovendien zijn ze niet altijd goed afgesloten. Dat is vragen om problemen. Als brand in een container overslaat naar de naastgelegen gebouwen, dan zijn de gevolgen niet te overzien. Hierom hebben wij het college gevraagd om toezicht te houden en indien nodig handhavend op te treden.”

Eigen verantwoordelijkheid
GBO vindt dat er naast de toezichthoudende taak van de gemeente ook een eigen verantwoordelijkheid is. Henk van der Laan: “Het is allemaal niet zo moeilijk. Als de gebruikers ervoor zorgen dat de containers goed zijn afgesloten en op voldoende afstand van gebouwen staan, kan veel leed worden voorkomen. Ik roep de gebruikers dan ook op hun verantwoordelijkheid te nemen.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button