Economie

Basisscholen gaan de strijd aan met elektronisch afval tijdens E-waste Race

- advertentie -

Oldambt/ Westerwolde – Tien basisscholen uit de gemeente Oldambt en Westerwolde doen van maandag 12 september tot en met donderdag 6 oktober mee aan de E-waste Race. Het project is maandagmiddag 5 september officieel van start gegaan. Op basisschool de Maranatha in Winschoten overhandigde wethouder, Jurrie Nieboer van de gemeente Oldambt een oud en kapot elektrische apparaat aan de leerlingen.

- advertentie -

De tien deelnemende scholen uit de gemeente Oldambt en Westerwolde gaan vier weken lang de strijd aan tegen elektronisch afval (e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

Woont u in de gemeente Oldambt of Westerwolde dan kunt u tussen maandag 12 september en donderdag 6 oktober eenvoudig en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl.

Elektronisch afval (e-waste) zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Hierbij kunt u denken aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd.

Samen gaan we de strijd tegen elektronisch afval aan!
Wanneer u uw elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald bij het maken van nieuwe elektrische of elektronische apparaten.

De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste. De basisschool met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje naar Nemo in Amsterdam. Biedt daarom uw kapotte of oude elektronische apparaten aan tijdens de E-waste Race van 12 september tot 6 oktober!

- advertentie -

Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR)

- advertentie - 

Deelnemende scholen; De Zaaier, OBS De Noordkaap, CBS De Lichtboei, CBS de Verrekijker, Westerschool, Oosterschool, OBS Houwingaham, Willem Lodewijckschool , De Vlonder, CBS Maranatha.

De E-waste Race in de gemeente Oldambt en Westerwolde wordt mogelijk gemaakt door PreZero Nederland, Stichting Open, Weee Nederland en Wecycle.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button