Regionaal nieuws

Ride & Run in Onstwedde

- advertentie -

Onstwedde – Zaterdag 3 september werd er onder de vlag van Manege de Driesporen de zevende editie van de Ride en Run Onstwedde georganiseerd.

- advertentie -

Maar liefst 65 teams stonden dit jaar aan de start. Door de warme weersomstandigheden was het een zware editie. Ook de droogte van de afgelopen tijd maakte het er voor de deelnemers niet makkelijker op, het grotendeels onverharde parcours was hierdoor namelijk behoorlijk zwaar. Des te knapper is de prestatie van alle deelnemers. Maar dat alles mocht de pret niet drukken, want er kwamen alleen maar blije gezichten over de finish!

De samenwerking en interactie tussen loper en paard maakt het evenement extra leuk en speciaal.En niet alleen dat, maar het mooie van dit multi-sport event is dat je 2 hobby’s kunt combineren waardoor bijvoorbeeld opa’s met hun kleindochter/zoon kunnen meedoen of broers en zussen, de leukste samenstellingen kwamen voorbij. Daarnaast zijn er dit jaar ook veel teams door de organisatie gekoppeld. Ook leuk is het om weer teams aan de start te zien die in voorgaande edities zijn gekoppeld.

Voor alle teams stond er een leuke herinnering klaar en daarbij wordt zelfs het paard niet vergeten, want ook die levert een grote bijdrage! Na afloop was er water en fruit voor zowel de loper en ruiter als voor het paard.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag, waarbij gezelligheid en meedoen voorop staat. We hopen een ieder volgend jaar weer aan de start te mogen verwelkomen.

De 5 km werd gewonnen door Team Bammie power met Teddy Veldkamp (loper), Anancy Musch (ruiter) en paard Barney in een mooie tijd van 21.04. De tweede plaats ging naar team Spaans met loper Gerbrand Spaans, ruiter Gerard Spaans en paard Kadanser in een tijd van 22.12   De derde plaats, met maar 1 seconde verschil was voor OnsBlij team met loper Tonnie Knigge, ruiter Harriet Kuijpers en paard Flynn in een tijd van 22.13.

Het snelste vrouwenteam op de 5 km was team NAVY & TAN met Anna Gorter (loper), Liza Wagenaar (ruiter) en paard Indy in een tijd van 24.20.

De 10 km werd gewonnen door The Grasshoppers met Tim Grelling (loper), Jessica Pellekamp (ruiter) en paard Bright Investment in een prachtige tijd van 37.02. Op de tweede plaats zijn geëindigd Team Fanaticus met Martien Wubs (loper), Nicky Gorter (ruiter) en paard Lmira in een tijd van 37.39 en de derde plaats was voor team KIKA rainbow runners met Harm Sassen (loper), Lotte Schuiling (ruiter) en paard Oosteind’s Lars in een tijd van 41.23.

Het snelste vrouwenteam op de 10km was Whatever just 4 fun met Sanne Heidinga (loper), Marcia Mooibroek (ruiter) en paard Whatever Caloe in een tijd van 44.50.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button