Algemeen

Grote publieke opkomst bij beeldvormende raadsbijeenkomst over sportaccommodaties

- advertentie -

Winschoten – Maar liefst 15 insprekers en een grote publieke belangstelling, vanavond tijdens de beeldvormende raadsbijeenkomst over sportaccommodaties in de gemeente Oldambt. De gemeenteraad besprak hierbij de bezuinigingen op sportvoorzieningen die volgend jaar doorgevoerd moeten worden.

- advertentie -

Het voorstel van de raad is om die bezuiniging in te vullen met het sluiten van sporthal en zwembad de Hardenberg in Finsterwolde. Dat voorstel maakte de laatste weken veel los in Finsterwolde en omliggende dorpen. De insprekers die vanavond aan het woord kwamen probeerden de raad en wethouder Wunker duidelijk te maken waarom zij vrezen voor de gevolgen van het sluiten van de sporthal en het zwembad. Niet alleen in de raadszaal, ook in de nabijgelegen Harbour Club werd de bijeenkomst met grote belangstelling gevolgd. Vanwege de vooraf al verwachte opkomst kon in deze zaal op schermen naar de bijeenkomst gekeken worden.

De insprekers kwamen uit allerlei verschillende hoeken. Zo waren er sprekers namen de sportverenigingen die van de Hardenberg gebruik maken, de voetbalverenigingen in Oldambt, de watersportbond en van dorpsbelangen Finsterwolde en Beerta. Iedere spreker werd door het aanwezige publiek op een warm applaus getrakteerd.

De emoties over de voorgenomen sluiting van de Hardenberg waren voelbaar en hoorbaar. Gertjan Takens, de spreker namens de sportverenigingen in de Hardenberg, hield een fel betoog waarin hij het schandalig noemde dat sommige raadsleden tot voor kort niet wisten waar de Hardenberg was en welke voorzieningen er zijn. Sluiting noemde hij de genadeklap voor het dorp.

Ook Andre Hateboer van Dorpsbelangen sprake woorden van gelijke strekking. Volgens hem wordt met de mogelijke sluiting van de Hardenberg de ziel uit het dorp gehaald en heeft het grote gevolgen voor de leefbaarheid. Ook het belang van zwemvaardigheid voor kinderen uit Finsterwolde en de omliggende dorpen werd door meerdere sprekers genoemd.

Of de voorgenomen sluiting van de Hardenberg ook daadwerkelijk doorgaat, zal binnenkort besloten worden. Tijdens de raadsvergadering op 28 september volgt mogelijk het definitieve besluit. Dan weten de gebruikers van de Hardenberg dus waarschijnlijk of er ook na 1 januari 2023 nog gesport kan worden in de sporthal en het zwembad.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button