Weerbericht

Weekendweer: zaterdag kans op regen, zondag meest droog

- advertentie -

Landelijk – De laatste dagen valt er eindelijk weer regen in ons land en ook tijdens het weekend blijft het niet droog. Op zaterdag trekken nog buien over het land, maar later op de dag knapt het vanuit het noordwesten al op. De zondag laat het beste weer zien met geregeld zon en ook weer wat hogere temperaturen.

- advertentie -

Zaterdag op veel plaatsen buien
De eerste dag van het weekend is de minste. Vooral in de ochtend, maar ook tijdens een groot deel van de middag komt het tot buien en soms kan het ook tot onweer komen. De zwaarste buien komen in de zuidelijke helft van het land voor. In het noorden en noordwesten is het vanaf het middaguur al droog en geleidelijk wordt het op steeds meer plaatsen droog. In het westen en noordwesten breekt de zon geregeld door. De temperatuur loopt op naar maximaal 20 graden.

Zondag warmer en overwegend droog
Het weerbeeld zondag ziet er stukken beter uit voor buitenactiviteiten. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden. Heel lokaal is nog een bui mogelijk, maar veruit de meeste plaatsen houden het droog. Waaien doet het niet of nauwelijks en het wordt weer wat warmer. De temperatuur loopt op naar waarden tussen 21 en 23 graden.

Na het weekend nog wat warmer
Maandag en waarschijnlijk ook dinsdag is het op de meeste plaatsen droog en zijn er perioden met zon. Het wordt ook weer warmer met temperaturen tussen 23 en 26 graden. Vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid weer toe en wordt het geleidelijk minder warm.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button