Sport

Italiaanse hardloper loopt zichzelf de recordboeken in tijdens de RUN

- advertentie -

Winschoten – Ieder jaar doen honderden hardlopers uit binnen- en buitenland mee aan de RUN in Winschoten. Allemaal met hun eigen doelen en uitdagingen. De één hoopt een persoonlijk record te verbreken, de ander wil de 50 kilometer winnen en weer een ander hoopt voor het eerst in zijn leven 100 kilometer te lopen.

- advertentie -

De 36-jarige Lorenzo Lotti uit het Italiaanse Predappio had wel een heel bijzonder doel. Hij wilde niet zomaar de 50 kilometer voltooien, maar koos voor een extra uitdaging.

Lotti liep de 50 kilometer, terwijl hij ondertussen zijn zeven maanden oude zoontje Raimondo voortduwde in zijn wandelwagen. Met als ultieme doel om in het Guinness Book of Records terecht te komen. En daar slaagde de Italiaan met gemak in. Zijn tijd van 3.16.16. was ruimschoots voldoende om in de recordboeken te worden bijgeschreven. Het vorige record van ruim 4,5 uur werd daarmee verpulverd door de Italiaanse ultraloper.

(lees verder onder de foto)

Foto: De Vries Media

Maar waarom zou je dat gaan doen, 50 kilometer hardlopen en dan ook nog je kind voortduwen in de kinderwagen? “Ik ben een hardloper en een behoorlijk innovatief persoon, dus toen mijn vrouw in verwachting was, ontwikkelde ik het idee om een record te breken tijdens het hardlopen terwijl ik ondertussen de wandelwagen met de baby zou voortduwen. Ik las erover en heb informatie opgezocht en kwam tot de conclusie dat het een haalbaar record zou zijn”, legt Lotti uit.

Kleine Raimondo kreeg weinig mee van de bijzondere recordpoging van zijn vader. Terwijl vader Lorenzo werd toegejuicht door het publiek toen hij over de finish kwam, sliep Raimondo rustig door. Maar natuurlijk verdiende ook de jongste ‘deelnemer’ van de RUN een medaille, want zonder hem was het record nooit verbroken.

(lees verder onder de foto)

Foto: De Vries Media

De ultraloper koos niet toevallig voor Winschoten als plek om zijn record te vestigen. “Vorig jaar heb ik ook al meegedaan, dus ik wist al dat de organisatie perfect was. Bovendien voldeed het aan de beste omstandigheden voor mijn record, qua temperatuur, tijdregistratie, internationale competitie en het is niet hooggelegen. Dus daarom was de RUN ideaal om een record te lopen.”

Lotti denkt na het breken van het record inmiddels al voorzichtig aan nieuwe recordpogingen. “Ik zou graag een nieuw record willen breken, maar ik moet eerst bekijken wat haalbaar is, voordat ik beslis welke nieuwe recordpoging ik ga doen.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button