Cultuur

The Story Of Country in De Leeuwenborg Nieuw Scheemda

- advertentie -

Nieuw Scheemda – Op zondag 16 oktober a.s. komen Bart & Evert Kruizinga, Eltje Doddema en Harm Tabak naar De Leeuwenborg te Nieuw Scheemda, waar de Culturele Commissie een muziekmiddag organiseert. De mannen vormen de formatie ‘Twij Körten Twij Langen’ en zijn vooral bekend vanwege hun Grunnegse laidjes.

- advertentie -

Deze keer gooien ze het over een andere boeg. Ze hebben zich verdiept in de muziek die hun inspireert en het in een totaal nieuw concept verwerkt: ‘The Story Of Country.’ In een twee uur durend concert nemen ze het publiek mee naar het ontstaan van deze muziekstroming, vertellen ze korte verhaaltjes en brengen ze heel veel liedjes. Bekend maar ook minder bekend werk.

Bart & Evert Kruizinga zijn als duo K Twije sinds 2017 serieus met muziek bezig en hebben al een aantal singles uitgebracht, in t Grunnegs maar ook in het Nederlands en Duits. Eltje Doddema zit al sinds mensenheugenis in de muziek en heeft met ‘Koezenropper Melles’ een grote hit gehad. Harm Tabak heeft ook een eigen sound en stond wekenlang met het nr Swaart op de eerste plek in de Noord 9 van RTV Noord. Om het compleet te maken vormen Eltje en Harm ook het duo Veur De Wind, die al heel wat studiowerk heeft gedaan.

Story of Country
In hun ode aan de countrymuziek besteden ze o.a. aandacht aan de artiesten Dolly Parton, Linda Rondstadt, Johnny Cash, Kris Kristoffersen, Merle Haggard, Willie Nelson, Roy Acuff, CCR, Nitty Grittyband, John Denver, Hank Williams, Everly Brothers, Randy Newman, Arlo Guthry & Steve Goodman, Waylon Jennings e.a., Jimmy Rogers.

De kaartverkoop verloopt via ankie.grooten@ziggo.nl

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button