Incidenten

Ree overlijdt ondanks reddingspoging van brandweer

- advertentie -

Beerta – De brandweerlieden van Finsterwolde zijn dinsdagavond opgeroepen voor een dier te water in het Beersterdiep in Beerta. De brandweerlieden van Finsterwolde zagen bij aankomst een ree vast in de modder. Omdat het het reebokje erg verzwakt was moest de reddingsoperatie snel plaats vinden.

- advertentie -

De brandweer heeft het oppervlakte reddingsteam ingezet om de ree veilig en snel op de kant te krijgen. Al snel hadden ze de ree uit de modder bevrijdt. De brandweermannen ontfermden zich samen met de dierenambulance over de ree.

Toen er wat meer leven in kwam, werd besloten om het diertje verderop uit te zetten in de weilanden. De ree werd door de hulpdiensten uit gezet maar zakte gelijk in elkaar. De hulpdiensten hebben nog een tijdje gewacht en de ree warmte geboden. Naar alle waarschijnlijkheid overleed het dier omdat hij verzwakt was.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button