Cultuur

Burgemeesters lezen voor en openen daarmee Oktober Kindermaand 2022

- advertentie -

Winschoten – Op 14 september bezoeken Groningse burgemeesters een basisschool in hun gemeente. Zij worden dan op school verwacht om een verhaal voor te lezen waarmee zij dit jaar Oktober Kindermaand openen. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema gaat voorlezen bij CBS de Vossenburcht in Winschoten.

- advertentie -

Opening Oktober Kindermaand
Het is al jaren traditie dat de burgemeesters het figuurlijke startschot geven voor Oktober Kindermaand. Het is de maand waarin er heel veel creatieve en spannende activiteiten zijn voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Op een laagdrempelige manier maken zij kennis met culturele instellingen in de provincie. Op alle zaterdagen en zondagen in oktober worden er verschillende speciale activiteiten aangeboden.

Burgemeester Sikkema: ‘We vinden het belangrijk dat alle kinderen kennis kunnen maken met cultuur en daarom is het fijn dat zoveel culturele instellingen meedoen. Ik wens iedereen veel plezier’’. Het programma is binnenkort te vinden via www.kindermaand.nl.

De kracht van verhalen
Dit jaar maken de burgemeesters een keuze uit Het grote Niet te vermijden verhalenboek. Een van die verhalen is van kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp genaamd ‘Wat er gebeurde toen Oele Sjef in een verhaal stopte’. Het verhaal is geschreven voor leerlingen uit groep 5/6 en gaat over de kracht van een verhaal én de kracht van een kind.

Organisatie
Het evenement wordt in Groningen georganiseerd door Erfgoedpartners. Organisatie is mede mogelijk dankzij de inzet van gemeenten, de culturele instellingen en de scholen. Voor meer informatie is het mogelijk om contact op te nemen met onze Cultuurcoach, Renate de Ruiter, via renate.deruiter@gemeente-oldambt.nl

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button