Algemeen

Gezichten van dementie bij Omroep MAX

- advertentie -

Midwolda – Gezichten van dementie is een documentaire reeks bij omroep Max waarin Gijs Wanders en kunstenaar Herman van Hoogdalem mensen met dementie én hun geliefden portretteren.

- advertentie -

21 september is wereld Alzheimer dag. De hele week staat bij omroep Max in het teken van dementie met daarbij elke avond een uitzending van geportretteerde mensen. Oud Winschoter Gijs Wanders heeft recent weer vier indrukwekkende  portretten gemaakt over hoe Alzheimer ook een intense impact heeft op de naasten.

De uitzending van 21 september om 22.10u gaat over Midwolmer Robert Capelle die op 54 jarige leeftijd de diagnose kreeg. Hij wilde zich graag laten filmen om te laten zien dat dementie ook op jongere leeftijd kan toeslaan. Daarbij laat de serie ook heel integer zien wat de ziekte met de naasten doet. Twee dagen na de laatste opnames is Robert op 15 maart jl. overleden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button