Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Felicitaties voor 101-jarige de heer Molenkamp

- advertentie -

Winschoten – Buiten regent en waait het, binnen brandt de kachel behaaglijk. Dhr. Molenkamp neemt de felicitaties van burgemeester Cora-Yfke Sikkema in ontvangst. Zaterdag werd hij 101 jaar. Wat zijn geheim is? Daar is hij heel duidelijk over “gewoon leven. Het leven is net een loterij, de een heeft geluk, de ander niet”.

- advertentie -

Hij woont zelfstandig en is blij met de ondersteuning van de mensen om hem heen. Dochter Lucie en schoonzoon Pieter, zijn nicht, de buren die helpen wanneer dat nodig is en de thuiszorg. Hij is in goede gezondheid alleen zijn doofheid speelt hem parten.

“In de ochtend is dat het ergst, dan moet ik eerst even een paar keer aan m’n oren trekken” zegt hij met een lachend gezicht. Hij geeft zich echter niet zomaar gewonnen, de buurman vertelt hoe dhr. Molenkamp 3 jaar geleden zelf nog voor een klusje het dak op ging.

Dhr. Molenkamp is geboren aan de Bovenburen in Winschoten. Daar waar vroeger de tuin van zijn ouderlijk huis was staat nu het huis waar hij al 55 jaar woont. Daartussen heeft hij nog een periode aan de van Kinsbergenlaan gewoond. Een echte ‘Sodommer’.

Hoe is het om 101 jaar te worden? “Ach,” zegt dhr. Molenkamp “het valt niet altijd mee, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Op zo’n hoge leeftijd ontvallen je veel dierbaren, familie, vrienden. Er is bijna niemand meer”. Het leven geeft mooie maar ook minder mooie tijden, zo verhaalt hij over de oorlogsjaren en over gebeurtenissen die hij meemaakte.

“Ik had het al gezegd hé, het leven is net een loterij, je hebt geluk, of niet” en hij gaat gearmd met de burgemeester op weg naar buiten voor de foto die gemaakt zal worden.

“Tot volgend jaar?” Hij lacht, “tot volgend jaar.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button