Incidenten

Grote brand verwoest aquariumspeciaalzaak in Nieuwe Pekela

- advertentie -

Nieuwe Pekela – In de nacht van dinsdagavond op woensdagmorgen werd omstreeks 00:45 uur een brand ontdekt in een grote loods aan de Marsh in Nieuwe Pekela. 

- advertentie -

De brand werd ontdekt bij AquaFauna Pekela. AquaFauna Pekela is een aquariumspeciaalzaak met een zeer uitgebreid assortiment tropische zoetwatervissen. Bij aankomst van de hulpverleningsdiensten bleek dat er forse rookontwikkeling uit de loods kwam. Er werd daarom opgeschaald naar middel-brand en kort daarna naar grote-brand.

Ruim een uur na de constatering van de brand sloegen de vlammen uit het pand. De brandweer ging vervolgens over op een defensieve buitenbestrijding van de brand, daarbij werden de aangrenzende woonhuizen in bescherming genomen.

Volgens woordvoerder van de brandweer Edwin Oosterheerd kan de loods als verloren worden beschouwd. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan. In de loods van AquaFauna waren vissen aanwezig, deze konden niet worden gered. Tijdens het bestrijden van de brand werden de brandweerkorpsen van Veendam, Winschoten, Nieuwe Pekela en Oude Pekela ingezet.

Burgemeester J. (Jaap) Kuin van de gemeente Pekela kwam ter plaatse om de eigenaar te ondersteunen. De burgemeester benoemd dat hij blij is dat het enkel materiële schade is maar vind het treurig dat het levenswerk van de eigenaar verloren is gegaan.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button