Algemeen

Zorgverleners uit de regio maken kennis met nieuwe specialisten Ommelander Ziekenhuis

- advertentie -

Scheemda – Donderdagavond 15 september 2022 bracht het Ommelander Ziekenhuis Groningen diverse zorgpartners uit de regio bij elkaar. Dit gebeurde in een inhoudelijke bijeenkomst met een vertegenwoordiging van de zorgpartners (huisartsen, verloskundigen, specialisten ouderengeneeskunde en jeugdartsen) en de jaarlijkse informele netwerkbijeenkomst waarbij de zorgpartners en (nieuwe) medische specialisten elkaar konden ontmoeten.

- advertentie -

Het belangrijkste doel: het verder verbeteren van de zorg aan de patiënt. De missie van het Ommelander Ziekenhuis Groningen is dan ook: Samen. De beste zorg. Dichtbij.

Unieke gelegenheid om samenwerking uit te breiden
Vorig jaar startte netwerkcoördinator Petra Wind bij het Ommelander Ziekenhuis om de contacten tussen de zorgverleners in de regio en de specialisten in het ziekenhuis te verstevigen.

Petra Wind: “Deze netwerkbijeenkomst zien we als een belangrijk moment om elkaar te spreken. De zorgverleners in de regio kunnen op deze manier kennis maken met onze (nieuwe) specialisten. Daarbij is het een unieke gelegenheid om zorgverleners op een laagdrempelige manier aan elkaar voor te stellen. Ik heb geprobeerd om zorgverleners en specialisten samen te brengen vanuit hun eigen expertise, zodat de samenwerking verder verstevigd kan worden. Dat is goed gelukt en dat maakt dat voor ons deze bijeenkomst erg geslaagd was.”

Dichtbij als het kan, naar het ziekenhuis als het moet
Het Ommelander Ziekenhuis is een regionaal streekziekenhuis en is gespecialiseerd in veelvoorkomende aandoeningen.

Bas Wallis de Vries, bestuursvoorzitter Ommelander Ziekenhuis: “Met de spoedeisende hulp, de (acute) verloskunde en een breed palet aan medisch specialistische basiszorg zijn we hét ziekenhuis voor de regio. We vinden het belangrijk dat onze patiënten de beste zorg op de juiste plek ontvangen. Zo dicht mogelijk bij huis, naar het ziekenhuis als het moet. Hiervoor werken we nauw samen met andere zorgverleners. Zo hebben we een servicepunt in Delfzijl waar patiënten uit de regio Delfzijl terecht kunnen. In andere regio’s bieden we zorg op maat in overleg met zorgverleners. Door elkaar regelmatig te ontmoeten, weten onze medisch specialisten en de zorgverleners in de regio elkaar steeds beter te vinden. Dit komt de samenwerking ten goede en dus ook de kwaliteit van de zorg.”

- advertentie -

Waardevolle aanvulling op telefonisch en schriftelijk contact
Janke Wiegersma is sinds een half jaar in dienst van het Ommelander Ziekenhuis als internist-nefroloog. Zij is één van de medisch specialisten die de netwerkbijeenkomst bezocht.

- advertentie - 

Janke Wiegersma: “Ik werk veel samen met huisartsen. Door dit soort bijeenkomsten kom je in contact met elkaar, wat een waardevolle aanvulling is op het tussentijdse telefonische of schriftelijke contact over directe patiëntenzorg. Op deze manier leer je elkaar kennen als mens en collega en voelt de samenwerking persoonlijker. Heel leuk dat dit wordt georganiseerd. Ik hoop dat men in de toekomst ook de waarde hiervan blijft zien en dat we dit soort bijeenkomsten blijven organiseren.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button