Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Economie

QSIL viert haar 50-jarig bestaan

- advertentie -

Winschoten – Deze week viert de Quartz & Speciaalglas fabriek in Winschoten haar 50 jarig bestaan. In 1972 heeft de Glasfabriek van PHILIPS in Winschoten haar deuren geopend. De fabriek is begonnen als beeldbuizen fabriek voor zwart-wit televisie. Echter toen eind jaren zeventig de kleurentelevisie haar intrede deed leek het einde voor de PHILIPS fabriek in Winschoten nabij.

- advertentie -

PHILIPS heeft toen besloten de fabriek om te bouwen naar een glasfabriek waar het glas gemaakt kon worden voor de PHILIPS lampen. In de beginjaren werd er alleen glas geproduceerd om de eigen PHILIPS lampenfabrieken van glas te voorzien.

Overname
Rond het jaar 2000 is PHILIPS Winschoten ook glas gaan maken voor niet-PHILIPS fabrieken en is naast glas voor lampen ook andere markten gaan beleveren. In het jaar 2016 is de PHILIPS fabriek verkocht aan een Duitse onderneming, QSIL (Quartz Smelze Ilmenau).

Door deze verkoop had de fabriek in Winschoten betere kansen op een gezonde toekomst. Dit is gebleken want inmiddels bestaat de fabriek 50 jaar en beleverd het wereldwijd haar glas voor vele verschillende toepassingen zoals: UV Desinfectie, UV Waterzuivering, Lichtindustrie (oa. koplampen en knipperlichten voor auto’s), Glasvezelindustrie, Solarindustrie en nog vele andere markten.

Momenteel werken er 125 mensen in vaste dienst bij QSIL Nederland.

(lees verder onder de foto)

Foto: QSIL

50 jaar in dienst
Naast dat de Glasfabriek haar 50-jarig jubileum viert is er ook een medewerker op de fabriek die al 50 jaar werkzaam is bij de glasfabriek in Winschoten. Peter Koning is in 1972 bij de start van de fabriek in Winschoten in dienst van PHILIPS gekomen. Hij heeft alle ontwikkelingen van de fabriek in de afgelopen 50 jaar meegemaakt.

Op 1 november gaat Peter na een mooi lange carrière bij deze fabriek met pensioen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button