Algemeen

Aantal inbraken in zomervakantie afgenomen, behalve in Groningen

- advertentie -

Landelijk – Het aantal inbraken tijdens de zomermaanden is dit jaar opnieuw gedaald. Ten opzichte van vorig jaar werd er 12% minder vaak ingebroken en in vergelijking met 2020 zelfs 27% minder vaak. Behalve in Groningen, daar nam het aantal inbraken juist twee jaar op rij toe. Dit blijkt uit analyse van politiecijfers door BeveiligingWijzer.nl.

- advertentie -

Verhoudingsgewijs meeste inbraken in Groningen
Waar het aantal inbraken in de zomervakantie landelijk met gemiddeld 27% afnam, steeg het aantal inbraken in Groningen juist. Na een stijging van 7 procent in 2021 kwam daar dit jaar opnieuw 26% bij.

Tijdens de zomer van 2022 werd in Groningen verhoudingsgewijs zelfs het vaakst ingebroken, met 1,42 inbraken per 10.000 inwoners. In Utrecht (1,38) en Flevoland (1,36) was de kans op een zomerse inbraak iets kleiner. In de zomervakantie werd het minst vaak ingebroken in Overijssel en Friesland, met respectievelijk 0,8 en 0,69 inbraken per 10.000 inwoners.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button