Cultuur

Verlichte kindertekeningen op station Winschoten om aandacht te vragen voor eenzaamheid

- advertentie -

Winschoten – In de Week tegen Eenzaamheid organiseert NS diverse activiteiten om meer verbinding en contact tussen reizigers te stimuleren. Van donderdag 29 september tot en met donderdag 6 oktober zijn er op negen stations in het land lichtprojecties te zien met boodschappen, waaronder in Winschoten.

- advertentie -

Kinderen van Stichting IMC Weekendschool hebben de boodschappen gemaakt, die door twee kunstenaars zijn omgezet naar een lichtboodschap. De projecties zijn tijdens de Week tegen de Eenzaamheid te zien op de stations Heerlen, Breda, Amsterdam Amstel, Hilversum, Eindhoven, Amersfoort, Nijmegen, Vlissingen en Winschoten.

Leerlingen van IMC Weekendschool uit het hele land zijn gevraagd om een bericht te maken, waarmee ze hun licht laten schijnen op iedereen die in deze week een hart onder de riem verdient. Kunstenaars Machteld Aardse en Femke Kempkes hebben daar zo’n 100 boodschappen van gemaakt die worden vertoond.

Een spontane ontmoeting
Op het station en in de trein komen dagelijks veel verschillende mensen samen. Het zijn bij uitstek plekken waar je nieuwe en andere mensen tegenkomt. Met de ‘Stel je voor’ campagne willen NS, ProRail en gemeenten meer persoonlijk contact aanmoedigen.

Op de stations staan grote diaprojectoren die constant wisselen. Zo zijn de komende week meerdere tekeningen te zien van kinderen en hoe ze denken over eenzaamheid.

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button