Incidenten

Onbekenden vernielen de regenboogversieringen in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Wat een feestelijke opening van de Regenboogweek had moeten worden werd wreed verstoord. Afgelopen zondag heeft een grote groep vrijwilligers van Regenboog Oldambt in samenwerking met de
CityClub Winschoten, Sociaal werk Oldambt en de gemeente Oldambt de winkelstraten van Winschoten een regenboogaccentje gegeven.

- advertentie -

Dit om aandacht te vestigen op de opening van de Regenboogweek waarin de internationale coming out dag op 11 oktober een centrale rol speelt. Op deze dag wordt benadrukt dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht gender, huidskleur, seksuele voorkeur enzovoort. Op 11 oktober zal wethouder Gert Engelkens om 8:30 uur de Regenboogweek officieel openen door het hijsen van de regenboogvlag op het gemeentehuis in
Winschoten.

Daarop voorbereidend werd het centrum van Winschoten door Regenboog Oldambt voorzien van een regenboog tintje. Helaas zijn zowel het spandoek als de regenboogvlaggen na een paar uur weggehaald door tot nu toe nog onbekende daders. De organisatie gaat aangifte doen van vernieling en discriminatie en zegt in een reactie dat het hierdoor nog duidelijker wordt dat er nog veel gedaan moet worden op het gebied van emancipatie van LHBTI mensen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button