Weerbericht

Overgang naar wisselvallig herfstweer

- advertentie -

Landelijk – Vanaf donderdag maakt het droge en vrij zonnige najaarsweer plaats voor een wisselvalliger weertype. Geregeld trekken buien over en vooral in de kustgebieden is de stevige wind goed merkbaar. Op de langere termijn wordt een stijgende trend van de temperatuur verwacht.

- advertentie -

Donderdag draait de wind naar het zuiden en neemt in de loop van de dag in kracht toe. Van het westen uit trekken enkele buien over en de bewolking wordt dikker. De maximum-temperatuur is daarbij nog vrij hoog voor de tijd van het jaar met 15 tot 17 graden. Een dikke jas is niet nodig, maar de paraplu kan donderdag soms goed van pas komen.

Wind en buien, maar ook zonnige momenten
De zuidwesten- tot westenwind zwelt verder aan en wordt vrijdag op de stranden en langs het IJsselmeer vrij krachtig of krachtig, windkracht 5 of 6. Boven land is de wind ook duidelijk merkbaar. Er trekken buien over en vooral als het even kort en krachtig doorregent is de wind vlagerig. Met deze windrichting wordt vrij zachte lucht aangevoerd en tijdens de middag is het opnieuw een graad of 16.

Tijdens het weekend weet het wisselvallige weertype nog niet van wijken. Beide dagen blijft kans op buien en is vooral in de kustgebieden en forse zuidwestenwind merkbaar. De temperatuur doet een klein stapje terug en komt rond 15 graden uit.

Warmer na het weekend?
Op de langere termijn stijgt de kans op een terugkeer van kalm najaarsweer. In combinatie met een zuidelijke windrichting kan de temperatuur behoorlijk oplopen, zelfs nog halverwege oktober. Tijdens de eerste helft van de nieuwe week wordt een stijgende trend van de temperatuur verwacht.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button