Algemeen

Gemeente begonnen met aanpak rotondes Winschoten

- advertentie -

Winschoten – De buitendienst medewerkers van de gemeente Oldambt zijn onlangs begonnen met het grondig aanpakken van de rotondes in Winschoten. De rotondes lagen er al een geruime tijd onverzorgd bij, tot ergernis van inwoners.

- advertentie -

Sinds 2017 werd het onderhoud door een extern bedrijf gedaan. Dit contract is eerder dit jaar beëindigd. Mede door de bezuinigingen heeft Oldambt ervoor gekozen dat haar eigen buitendienst het onderhoud gaat doen.

Bezuinigen
In de gemeente Oldambt liggen elf rotondes, tien daarvan gaat de gemeente onderhouden. De elfde die bij de Blauwe Roos ligt, blijft de provincie Groningen bijhouden. De gemeenteraad heeft in de begroting van 2020 besloten te gaan bezuinigen op het onderhoud van de rotondes, met 50.000 euro per jaar.

(lees verder onder de foto)

Foto: Sebastian Elzinga/ OldambtNu.nl

Ontwerp
Een mobiele kraan heeft vorige week alle beplanting uit de grond gehaald. Op alle rotondes ligt nu een stuk zwart grond. De bedoeling is dat hier gras op wordt gezaaid, vervolgens komt er midden op de rotonde beplanting.

Het is wettelijk verplicht iets aan te brengen. Er mag namelijk niet over een rotonde heen worden gekeken, dit omdat automobilisten dan bijvoorbeeld links over de rotonde kunnen gaan rijden.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button