Algemeen

Vlag gehesen op stadhuis voor opening Regenboogweek

- advertentie -

Winschoten – De vrijwilligers van Regenboog Oldambt laten zich niet uit het veld slaan. Ze waren met z’n allen aanwezig dinsdagmorgen bij het hijsen van de regenboogvlag voor de start van de Regenboogweek door burgemeester Cora-Yfke Sikkema en wethouder Gert Engelkens op het stadhuis van Winschoten.

- advertentie -

Afgelopen weekend zijn veel versieringen in het centrum van Winschoten weggehaald en vernield. De vlaggetjes die aan de lantaarnpalen waren bevestigd in de Langestraat zijn gebroken terug gevonden in de prullenbakken. “Dieptriest gewoon!”, noemde Gert Engelkens het in zijn toespraak.

“Vandaag hijsen we de vlag om aandacht te schenken aan de acceptatie en veiligheid van ieder medemens, ongeacht zijn of haar geaardheid, een recht dat iedereen in de wereld toekomt, zo ook in onze gemeente Oldambt”, zegt de wethouder bij de opening van de Regenboogweek.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button