Op stap

Fotoserie: 514e Gallimarkt in Leer geopend

- advertentie -

Leer (D) – Afgelopen woensdag startte de 514e Gallimarkt in Leer. In totaal worden er 500.000 bezoekers verwacht op het grootste volksfeest van Oost-Friesland. De afgelopen twee jaar was het evenement afgelast vanwege de coronapandemie.

- advertentie -

Afgelopen woensdag werd om 11.30 uur werd de markt officieel geopend door burgemeester Claus-Peter Horst voor het gemeentehuis. Ook de Stadsomroeper Oldambt, Jan Veen, was aanwezig bij de opening. In het plat Gronings sprak hij de aanwezigen toe. Ook nodigde hij iedereen uit voor de Adrillenmarkt.

(lees verder onder de foto)

Foto: Dave Leeuwerik/ OldambtNu.nl

Al om 06.00 uur in de vroege ochtend was de traditionele grote veemarkt begonnen, waar met een handdruk het koopcontract werd gesloten. 50 veehandelaren uit vele delen van Duitsland kwamen naar Leer en in totaal waren er ongeveer 800 dieren te koop. Vooral koeien en paarden, maar ook pluimvee en konijnen.

De Gallimarkt dateert uit 1508. In die tijd gaf Grad Edzard de Grote de stad Leer het recht om een ​​markt te houden.

Programma
Aankomende vrijdagavond om 22.00 uur is er een vuurwerkshow boven de haven Leer. Zaterdag is er vanaf 18.45 uur een Lampionnentocht bij de handelshaven.

- advertentie -

De Gallimarkt is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 1.00 uur en op zondag tot 23.00 uur.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button