Incidenten

Fotoserie: Besloten open dag bij Ziegler Brandweertechniek Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Zaterdag hield Ziegler Brandweertechniek b.v. in Winschoten een open dag. Deze open dag was speciaal georganiseerd voor brandweer Nederland en families van de werknemers. Mensen konden zich hiervoor inschrijven waarna er een kijkje in de fabriek kon worden genomen langs de diverse afdelingen.

- advertentie -

Ter plaatse kon men zich opgeven voor een rondleiding met uitgebreide uitleg over de verschillende fases tijdens de opbouw van een brandweervoertuig.

Gemeente op bezoek
Burgemeester Cora-Yfke Sikkema van Oldambt en enkele wethouders kwamen ook een kijkje nemen en kregen een rondleiding van Directeur Marin Schouten. De burgemeester heeft daarna bij de jeugdbrandweer Oldambt een brandje geblust.

Foto: Michael Huising/ OldambtNu.nl

Demonstraties
Ook werden er enkele demonstraties gegeven met de eerste tankautospuit uit een serie van 29 voor Veiligheidsregio Fryslân. Deze werd afgelopen februari afgeleverd. Zo werd er een ongeval nagebootst waarbij twee slachtoffers uit een voertuig werden bevrijd. En een autobrand, die met behulp van o-bundels werd geblust.

Foto: Michael Huising/ OldambtNu.nl

Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten was aanwezig met een aantal voertuigen die bij BERWI zijn gebouwd, de voorloper van Ziegler.

Al met al een geslaagde dag, waarbij de inwendige mens niet werd vergeten. Men kon een heerlijk broodje gehaktbal of poffertjes nuttigen. En ook een lekker bakje koffie / thee of iets fris stond klaar.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button